Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Trnavský kraj

V súťaži Literárny salón Trnava 2024 bojovalo o víťazstvo 139 prác

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Špeciálnou témou boli Poklady našej záhrady v súvislosti s osadením kópie plastiky Jána Koniarika v záhrade knižnice.

Trnava 22. októbra (TASR) - Vyhodnotenie súťaže Literárny salón Trnava 2024 sa uskutočnilo v utorok (22. 10.) v záhradnej čitárni Knižnice Juraja Fándlyho (KJF) v Trnave. Súťažilo celkovo 139 prác. TASR o tom informovali z odboru komunikácie Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).

Špeciálnou témou boli Poklady našej záhrady v súvislosti s osadením kópie plastiky Jána Koniarika v záhrade knižnice. Cenu župana TTSK získala Lucia Poláková a Cenu Slovenského učeného tovarišstva Jana Judinyová.

V poézii udelili prvenstvo v kategórii od 18 do 40 rokov Lucii Gregoríkovej Branišovej z Dolných Orešian. V kategórii nad 40 rokov získala prvé miesto Silvia Zelinková z Igramu. V próze sa umiestnila na prvom mieste súťažiaca v kategórii od 18 do 40 rokov Zuzana Sotáková z Trebišova.

KJF sa prostredníctvom Literárneho salónu od roku 2009 snaží podporovať rozvoj talentovaných literátov. Cieľom súťaže je podnietiť záujem o písanie, vytvoriť možnosť konfrontácie literárnych talentov a ponúknuť dialóg medzi autormi a porotcami.