Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Trnavský kraj

V obci Jahodná zasahovali hasiči pri požiari rodinného domu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Oheň spôsobil priamu materiálnu škoda vo výške 50.000 eur, udalosť si nevyžiadala zranenie u žiadnej osoby.

Jahodná 9. júla (TASR) - Profesionálni i dobrovoľní hasiči likvidovali v pondelok 8. júla požiar rodinného domu v obci Jahodná v okrese Dunajská Streda. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Lenka Košťálová, na dome došlo k požiaru strechy.

Oheň spôsobil priamu materiálnu škoda vo výške 50.000 eur, udalosť si nevyžiadala zranenie u žiadnej osoby. "S likvidáciou požiaru začali dobrovoľní hasiči, ktorí vytvorili dopravné vedenie z toku malého Dunaja. V čase príjazdu príslušníkov HaZZ boli obyvatelia domu evakuovaní na voľnom priestranstve," uviedla Košťálová.

Zásah hasičom komplikoval ťažko dostupný priestor pod strechou. "Bolo nutné vykonať ho z vonkajšej strany za súčasného rozoberania strešnej konštrukcie. V dôsledku silného zadymenia hasiči zasahovali v autonómnych dýchacích prístrojoch. Na mieste udalosti bolo celkovo desať príslušníkov HaZZ a členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí Tomášikovo, Dunajský Klátov, Trhová Hradská a Jahodná," dodala Košťálová.