Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Trnavský kraj

V Ružindole sa v sobotu stretnú majitelia historických motoriek

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

V piatok sa zas v Ružindole uskutoční Rošindolský trh.

Ružindol 21. júna (TASR) - Majitelia historických motoriek sa stretnú v sobotu 22. júna v obci Ružindol (okres Trnava). Okrem výstavy motoriek a jazdy kolóny veteránov organizátori pripravili aj ďalší sprievodný program. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism Alexander Prostinák.

"Na základe skúseností z minulých rokov, keď sa motorkárom zdala spoločná jazda krátka, sme sa rozhodli pre zmenu. Spoločná jazda sa uskutoční ešte pred začiatkom podujatia a povedie cez obce Borová, Dlhá, Košolná, Suchá nad Parnou a späť," priblížil organizátor tretieho ročníka podujatia Denis Mlynek.

V piatok sa zas v Ružindole uskutoční Rošindolský trh. Priestranstvo za obecným kultúrnym domom zaplnia prevažne domáci obchodníci s potravinami, sirupmi, lokšami, medom, ale aj čerstvými rezanými kvetmi a ďalšími produktmi.

"Túto akciu si v posledných rokoch obľúbili nielen Ružindolčania, ale aj návštevníci z Trnavy a okolia, práve pre jeho originalitu a istotu, že tu nájdu lokálne produkty," priblížil Prostinák. Záver dňa bude patriť premietaniu filmu v záhrade vedľa priestranstva, na ktorom sa bude konať miestny trh.