Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Trnavský kraj

V Trnavskom kraji riešili za tri dni tri nehody s účasťou cyklistov

Snímka z miesta nehody. Foto: FB Polícia SR - Trnavský kraj

Tridsaťsedemročný cyklista pravdepodobne nedal v nedeľu (20. 10.) podvečer na križovatke v Piešťanoch prednosť osobnému automobilu.

Trnava/Piešťany 24. októbra (TASR) - Trnavskí a piešťanskí policajti vyšetrujú tri dopravné nehody s účasťou cyklistov, ktoré sa stali v priebehu troch dní. Vinníkmi nehôd mali byť vo všetkých troch prípadoch cyklisti. Trnavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Tridsaťsedemročný cyklista pravdepodobne nedal v nedeľu (20. 10.) podvečer na križovatke v Piešťanoch prednosť osobnému automobilu. "Pri náraze sa cyklista zranil. Škoda na vozidle a bicykli sa vyšplhala na viac ako 1000 eur," priblížila polícia.

V utorok (22. 10.) podvečer prišlo k zrážke opitého cyklistu a auta v obci Dolné Orešany v okrese Trnava. "Päťdesiatročný muž išiel na bicykli po chodníku, keď mal náhle zmeniť smer a vojsť na cestu práve v čase, keď tadiaľ prechádzala mladá vodička na aute," dodala polícia s tým, že cyklista narazil do jej pravej časti auta a spadol na zem. Muž nafúkal 1,98 promile alkoholu.

Tretia dopravná nehoda sa stala v Trnave, keď mal neznámy cyklista v utorok večer prechádzať cez križovatku, pričom nemal dať prednosť autu, ktoré išlo po hlavnej ceste. "Po náraze mal vstať a aj s bicyklom odísť na neznáme miesto. Majiteľovi vozidla spôsobil škodu vo výške približne 500 eur," doplnili policajti.