Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 12. október 2024Meniny má Maximilián
< sekcia Stalo sa vtedy

UNIKÁTNE FOTOGRAFIE: Ako sa plnili uznesenia ľudovodemokratickej vlády

FOTO: Vo výskumnej predajni Ryba na Stalinovom námestí v Bratislave sa denne striedajú stovky spotrebiteľov, ktorí zvýšeným dopytom po širšom sortimente ocenia význam výživnosti rýb. Foto: Archív TASR, autor J.Teslík, 12.januára 1954. Foto: TASR

Teraz.sk prináša historické fotografie z archívu TASR s dobovými popiskami.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00


Pri plnení uznesení ľudovodemokratickej vlády nechcel zostať pozadu ani známy výrobca rybích produktov. Ten v roku 1954 odprezentoval nové výrobky, ktoré mali obohatiť jedálny lístok obyvateľov Slovenska. Na prvý pohľad však muselo byť jasné, komu sme za všetko vďační.

V archívnej správe sa uvádza, že vedenie i zamestnanci národného podniku Ryba splnili uznesenie ľudovodemokratickej vlády. Stovky zákazníkov denne prichádzali do prieskumnej predajne na Stalinovom námestí v Bratislave, aby posúdili kvalitu a chuť ponúkaných jedál z rýb.

Viac fotografií nájdete TU

„Na akostnej prehliadke vo výskumnej predajni bola zároveň uskutočnená degustácia mrazených morských filé, ako aj sladkovodných rýb. Konzumenti prejavili veľký záujem o teplé jedlá na rôzny spôsob: vyprážané ryby, dusené ryby s rôznymi príchuťami,“ píše sa v agentúrnej správe z roku 1954. Veľký záujem bol vraj o rybacie polievky, pripravované rôznym spôsobom. Na akostnej prehliadke predviedli 35 druhov jedál z rýb.