Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Stalo sa vtedy

UNIKÁTNE FOTOGRAFIE: Donášky potravín do domov skúšali už v roku 1954

Foto: Telefonickú objednávku vybaví vzorná predavačka Zdroja Mária Mihalová. Objednaný tovar potom naložia do pripraveného dodávkového auta. Foto: archív TASR, autor J. Teslík/20. februára 1954. Foto: TASR

Teraz.sk prináša historické fotografie z archívu TASR s dobovými popiskami.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00


V archívnych správach TASR sa uvádza, že pracovníci riaditeľstva Zdroja na Kupeckého ulici v Bratislave vyšli v ústrety pracujúcim ženám a zriadili predajňu, v ktorej vybavujú písomné a telefonické objednávky. Tovar potom dodávajú až do domu.

"Pracovníci riaditeľstva Zdroja č. 1 na Kupeckého ulici v Bratislave vychádzajúc z vládneho vyhlásenia o zásobovaní obyvateľstva priemyselným a potravinárskym tovarom, správne pochopili úlohy, ktoré pre nich vyplývajú z uznesenia vlády z 15. septembra 1953. V snahe zlepšiť zásobovanie obyvateľstva a vyjsť v ústrety predovšetkým pracujúcim ženám pri zaobstarávaní potravín, rozhodli sa zriadiť pre veľkú Bratislavu predbežne jednu predajňu Zdroja osobitného druhu, v ktorej vybavujú písomné i telefonické objednávky tovaru a dodávajú ho až do domu,“ uvádza sa v správe z februára 1954. Túto osobitnú službu spotrebiteľom plnila v Bratislave predajňa Zdroja č. 2210 na Panenskej ulici s telefónnym číslom 22310.

Viac fotografií si pozrite TU

Foto: Šofér František Zatlukaj doručí objednaný tovar až do domova objednávajúceho. Spotrebiteľka si tovar prekontroluje a zaplatí ho doručovateľovi. Foto: archív TASR, autor J. Teslík/20. februára 1954.
Foto: TASR