Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Stalo sa vtedy

UNIKÁTNE FOTOGRAFIE: N. Dekanová najkrajšou basketbalistkou MS 1971

Foto: Nataša Dekanová, najkrajšia basketbalistka na MS v Brazílii. Na bratislavskom kúpalisku v Ružovej doline. Foto Archív TASR, M. Borodáčová, 6.augusta 1971. Foto: TASR

Teraz.sk prináša historické fotografie z archívu TASR s dobovými popiskami.



Československú reprezentantku, basketbalistku klubu Lokomotíva Bratislava Natašu Dekanovú vyhlásili v roku 1971 na Majstrovstvách sveta v basketbale v brazílskom Sao Paule za najkrajšiu basketbalistku sveta.

"Vicemajsterka sveta a Európy basketbalistka Nataša Dekanová reprezentovala našu vlasť v rokoch 1969 – 1971 už 59 krát a má veľký podiel na dosiahnutých športových výsledkoch. Pracuje vo Výskumnom ústave káblov a izolantov v Bratislave," píše sa v archívnej správe TASR.

Foto: Basketbalistka Nataša Dekanová so sombrerom, ktoré dostali československé reprezentantky na MS v Brazílii. Foto Archív TASR, M. Borodáčová, 6.augusta 1971.
Foto: TASR


Viac fotografií nájdete TU

Nataša Lichnerová rodená Dekanová sa narodila 30. augusta 1949 v Bratislave. Basketbalu sa začala venovať ako 14-ročná v klube Lokomotíva Bratislava. V československej ligovej súťaži hrala 14 sezón v rokoch 1966-1982, toho 11 sezón obliekala dres Lokomotívy Bratislava. Okrem toho pôsobila aj v Ružomberku a na sklonku kariéry vo Viedni.

V reprezentačnom drese pomohla československému tímu získať striebornú medailu na Majstrovstvách Európy junioriek v roku 1967 v Taliansku. Najväčším úspechom však je bezpochyby 2. miesto na svetovom šampionáte v Brazílii v roku 1971.

Foto: Nataša Dekanová, najkrajšia basketbalistka na MS v Brazílii. Na bratislavskom kúpalisku v Ružovej doline. Foto Archív TASR, M. Borodáčová, 6.augusta 1971.
Foto: TASR