Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 22. september 2024Meniny má Móric
< sekcia Stalo sa vtedy

UNIKÁTNE FOTOGRAFIE: Pod bratislavským hradom sa staval tunel

FOTO: Zbor povereníkov na čele s Gustávom Husákom navštívili na pracoviská na stavbe tunela pod bratislavským hradom a Slovanskej cesty. Návšteva mala prehliadkový charakter a slúžila k tomu, aby sa presvedčili ako práca na stavbe pokračuje. Odborný výklad o priebehu prác podal stavby vedúci Ing. Čižkov. Foto: Archív TASR, L. Roller, 17.marca 1946. Foto: TASR

Teraz.sk prináša historické fotografie z archívu TASR s dobovými popiskami.



Myšlienka postaviť Bratislavský tunel siaha do 30. rokov minulého storočia. Cieľom bolo prepojiť časti hlavného mesta s nábrežím pre automobily i chodcov. Výstavba sa začala v čase vojnovej Slovenskej republiky v roku 1943. Tunel bol dokončený o šesť rokov neskôr.

Viac fotografií nájdete TU

FOTO: Práca na stavbe tunela pod bratislavským hradom vstupuje do posledného štádia. Práca na úprave vchodu a cesty do tunela. Foto: Archív TASR, L. Roller 8. júna 1949.
Foto: TASR


Viac fotografií nájdete TU

FOTO: Slávnostné otvorenie Slovanskej cesty a bratislavského tunela a botanickej záhrady. Predstavitelia vlády na čele s predsedom A. Zápotockým prechádzajú novým tunelom. Foto - Archív TASR, J Tarkoš, 4.júla 1949.
Foto: TASR


Viac fotografií nájdete TU