Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Útok na Ukrajinu

Adidas tiež zatvoril obchody v Rusku po jeho invázii na Ukrajine

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Na konci roka 2020 sa tržby z tohto trhu podieľali 2,9 % na celkových tržbách Adidasu.

Herzogenaurach 8. marca (TASR) – Nemecký výrobca športového oblečenia a obuvi Adidas dočasne zatvára svoje obchody a tiež internetový predaj v Rusku. Pripája sa tak k rastúcemu zoznamu spoločností, ktoré pozastavujú svoje aktivity v krajine po invázii jej armády na Ukrajine.

Adidas v pondelok (7.3.) neskoro večer vo vyhlásení uviedol, že „pozastaví prevádzku svojich obchodov a svojej stránky elektronického obchodu v Rusku až do odvolania“, ale bude naďalej platiť svojim zamestnancom.

Adidas má približne 500 pobočiek v Rusku a v ďalších bývalých sovietskych republikách z celkového počtu 2168 na celom svete, pričom v regióne zamestnávajú približne 7000 ľudí, uviedol v utorok pre agentúru AFP hovorca spoločnosti.

Na konci roka 2020 sa tržby z tohto trhu podieľali 2,9 % na celkových tržbách Adidasu.

Nemecký výrobca predtým oznámil prerušenie partnerstva s ruským futbalovým zväzom. Spoločnosť so sídlom v bavorskom Herzogenaurachu má dlhú históriu v Rusku, kde zásobuje tímy od 60. rokov minulého storočia, pričom v roku 1992 po zániku Sovietskeho zväzu založila miestnu dcérsku firmu.

Adidas sa zatvorením svojich obchodov v Rusku pripája k rivalom ako Nike a Puma, ako aj k čoraz väčšiemu počtu spoločností z iných sektorov vrátane nemeckých automobiliek Volkswagen, BMW a Mercedes-Benz.

TASR správu prevzala z agentúry AFP.