Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Útok na Ukrajinu

Bánovce nad Bebravou odoslali prvý kamión s humanitárnou pomocou

Na archívnej snímke z 2. marca 2022 karimatky v sklade humanitárnej pomoci pre utečencov z Ukrajiny v priestoroch Mestského kultúrneho strediska (MsKS) v meste Veľké Kapušany. Foto: TASR - Roman Hanc

Momentálne samospráva zbiera ďalšie veci na pomoc utečencom, tie sústreďuje zatiaľ v meste a okrese ako prípravu na ďalšiu vlnu prijímania ľudí v ohrození.

Bánovce nad Bebravou 4. marca (TASR) - Mesto Bánovce nad Bebravou odoslalo v uplynulých dňoch kamión s humanitárnou pomocou od obyvateľov pre ľudí, ktorí utekajú pred vojnovým konfliktom na Ukrajine. Podporiť utečencov plánuje i cez transparentný účet. Informovala o tom bánovská radnica v tlačovej správe.

Prvý kamión s humanitárnou pomocou od Bánovčanov smeroval po dohode do záchytného strediska v obci Koromľa (okres Sobrance). Momentálne samospráva zbiera ďalšie veci na pomoc utečencom, tie sústreďuje zatiaľ v meste a okrese ako prípravu na ďalšiu vlnu prijímania ľudí v ohrození.

"Mesto bude i naďalej postupovať koordinovane spolu s ostatnými obcami v okrese, členmi Únie miest Slovenska a Združenia miest a obcí Slovenska, ako i odborom krízového riadenia Okresného úradu v Bánovciach nad Bebravou v nadväznosti na usmernenia Ministerstva vnútra SR," uviedla radnica.

Samospráva zároveň pracuje na zriadení transparentného účtu. "Dary z tohto účtu budú adresne určené rodinám, ktoré budú prijaté v našom meste," dodala radnica.