Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Útok na Ukrajinu

Americký prezident Joe Biden označil Putina za mäsiara

Americký prezident Joe Biden (vľavo) si podáva ruku so svojím poľským náprotivkom Andrzejom Dudom počas privítania pred ich stretnutím v Prezidentskom paláci vo Varšave 26. marca 2022. Foto: TASR/AP

Americký prezident predtým v poľskom hlavnom meste rokoval s poľským prezidentom Andrzejom Dudom a stretol sa aj s ukrajinskými ministrami zahraničných vecí a obrany.

Varšava 26. marca (TASR) - Americký prezident Joe Biden v sobotu vo Varšave počas stretnutia s ukrajinskými utečencami označil ruského prezidenta Vladimira Putina za "mäsiara". Takisto počas návštevy Poľska zdôraznil kolektívnu bezpečnosť v rámci NATO. TASR správu prevzala z agentúr AP, DPA a spravodajskej stanice CNN.

Biden svojím vyjadrením o ruskom prezidentovi reagoval na otázku novinárov, čo ho znepokojuje na Putinovom konaní v spojitosti s utečencami. "Je to mäsiar," povedal.

Prezident sa v sobotu vo Varšave stretol s rodinami, ktoré museli opustiť Ukrajinu, píše CNN. Americký prezident predtým v poľskom hlavnom meste rokoval s poľským prezidentom Andrzejom Dudom a stretol sa aj s ukrajinskými ministrami zahraničných vecí a obrany.

Prezidenti Duda a Biden sa vo svojom rozhovore venovali ruskej invázii na Ukrajine. Biden princíp kolektívnej obrany z článku 5 Severoatlantickej zmluvy označil za "posvätný záväzok" a povedal, že jednota tejto západnej vojenskej aliancie má pre USA najvyššiu dôležitosť.

"Som presvedčený, že Putin počíta s rozdelením NATO," povedal Biden, ktorého vyjadrenie sprostredkovala AP. "Nie je však schopný urobiť to. Zostávame pokope," povedal americký prezident.