Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Útok na Ukrajinu

Boris Johnson avizoval nový balík pomoci Ukrajine

Britský premiér Boris Johnson (vľavo) a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj diskutujú počas stretnutia v Kyjeve v sobotu 9. apríla 2022. Foto: FOTO TASR/AP

Návšteva Borisa Johnsona v Kyjeve sa začala stretnutím s prezidentom Zelenským.

Kyjev 9. apríla (TASR) - Britský premiér Boris Johnson po prekvapivej sobotňajšej návšteve Kyjeva, kde sa stretol s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským, oznámil, že Spojené kráľovstvo pripravuje nový balík finančnej a vojenskej pomoci pre Ukrajinu. TASR prevzala správu od stanice Sky News.

"Dnes som sa stretol v Kyjeve s mojím priateľom prezidentom Zelenským v rámci prejavu našej neochvejnej podpory ukrajinskému ľudu. Pripravujeme nový balík finančnej a vojenskej pomoci, ktorý je dôkazom nášho záväzku v boji jeho krajiny proti barbarskej kampani Ruska," napísal Johnson na Twitteri.

"Návšteva Borisa Johnsona v Kyjeve sa práve začala stretnutím s prezidentom Zelenským," uviedol ešte skôr Zelenského poradca Andrij Sybiha na Facebooku a zverejnil fotografiu dvojice.

Podľa stanice Sky News informáciu potvrdilo aj ukrajinské veľvyslanectvo v Spojenom kráľovstve, pričom na Twitteri zverejnilo fotografiu dvojice s nápisom "Prekvapenie".