Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Útok na Ukrajinu

Dronový útok v Krasnodarskom kraji si vyžiadal 1 obeť a poškodil loď

Ukrajinskí vojaci. Foto: TASR/AP

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že v noci na utorok protivzdušná obrana zostrelila 25 ukrajinských dronov na západe Ruska a nad Krymským polostrovom.

Moskva 23. júla (TASR) - Pri ukrajinskom útoku bol v ruskom prístave Kavkaz v Krasnodarskom kraji poškodený trajekt a zomrela jedna osoba. Oznámil to v utorok tamojší gubernátor Veniamin Kondratiev, informuje TASR podľa správ agentúr Reuters a AFP.

"Dnes ráno napadli drony trajekt v prístave Kavkaz... Nanešťastie sú medzi posádkou a pracovníkmi prístavu zranení a mŕtvy," uviedol Kondratiev na sociálnej sieti Telegram. Podľa ruskej agentúry TASS utrpeli pri útoku zranenia piati ľudia a zomrel jeden človek.

Prístav Kavkaz v Kerčskom prielive medzi Azovským a Čiernym morom je vzdialený len 12 kilometrov od Kerčského mosta, ktorý spája Rusko s polostrovom Krym anektovaným Moskvou v roku 2014.

Reuters upozorňuje, že nedokázal bezprostredne overiť bližšie informácie o útoku a Ukrajina sa k nemu zatiaľ nevyjadrila.

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že v noci na utorok protivzdušná obrana zostrelila 25 ukrajinských dronov na západe Ruska a nad Krymským polostrovom.

Ukrajina pritom podniká útoky na Krym a v jeho okolí už od začiatku invázie Ruska na Ukrajinu. Ukrajinskej armáde sa podarilo poškodiť v Čiernom mori už niekoľko ruských vojenských lodí. Úspešné ukrajinské útoky hlboko na východe ako je Kerčský prieliv, ktorý je dobre bránený, sú však zriedkavé, konštatuje AFP.