Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Útok na Ukrajinu

Európska únia diskutuje o nových sankciách proti Rusku

Vlajky Európskej únie, ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ministri zahraničných vecí EÚ sa stretávajú v Bruseli, aby rokovali o ďalších krokoch proti Moskve, keďže Rusko pokračuje v bombardovaní Ukrajiny.

Brusel 4. marca (TASR) - Európska únia (EÚ) diskutuje o nových sankciách proti Rusku, ktoré by mohli by zasiahnuť aj energetický sektor. TASR o tom informuje na základe správy CNBC.

Ministri zahraničných vecí EÚ sa stretávajú v Bruseli, aby rokovali o ďalších krokoch proti Moskve, keďže Rusko pokračuje v bombardovaní Ukrajiny. Obavy prehĺbil ruský útok na najväčšiu európsku jadrovú elektráreň v Záporoží, ktorú obsadili ruské sily. Podľa európskych predstaviteľov, ktorí nechceli byť menovaní pre citlivosť diskusií, ministri budú zvažovať aj sankcie na ruský energetický sektor.

Podpredseda Európskej komisie a vysoký predstaviteľ EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josep Borrell pred stretnutí povedal pre CNBC, že na stole sú všetky možnosti.

Jeden zo zdrojov uviedol, že ministri budú rokovať o uvalení sankcií na ruský energetický sektor ešte dnes, "ale neočakáva sa žiadne zásadné rozhodnutie". Na rokovaniach sa zúčastnia aj predstavitelia Ukrajiny, USA, Kanady a Spojeného kráľovstva.