Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Útok na Ukrajinu

Francúzsko zmrazilo 33 nehnuteľností vo vlastníctve ruských oligarchov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Odhaduje sa, že zmienených 33 nehnuteľností má spolu hodnotu viac ako pol miliardy eur.

Paríž 14. apríla (TASR) - Francúzska vláda zmrazila 33 nehnuteľností na Francúzskej riviére, v metropole Paríž a v ďalších častiach krajiny, ktoré patria ruským oligarchom, na ktorých boli uvalené sankcie za vojnu na Ukrajine. TASR o tom informovala na základe správy AP.

Francúzske ministerstvo financií tento týždeň zverejnilo aktualizovaný zoznam nehnuteľností vo vlastníctve Ruska, ktoré boli v krajine doteraz zmrazené, vrátane luxusného zámku s výhľadom na Stredozemné more, ktorý údajne patrí sankcionovanému ruskému miliardárovi Romanovi Abramovičovi.

Odhaduje sa, že zmienených 33 nehnuteľností má spolu hodnotu viac ako pol miliardy eur. Na rozdiel od zaisteného majetku zmrazené nehnuteľnosti stále patria ich majiteľom a môžu v nich naďalej bývať. Nedajú sa však predať ani prenajať, vysvetľuje AP.

Celková hodnota zmrazených alebo zabavených ruských aktív vo Francúzsku sa v súčasnosti blíži k 24 miliardám eur. Okrem finančných aktív a majetku francúzske úrady zmrazili alebo zhabali aj tri jachty a štyri dopravné lode. Zmrazili tiež šesť vrtuľníkov a tri umelecké diela.