Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Útok na Ukrajinu

Johnson označil ostreľovanie Charkova za absolútne choré

Na snímke britský premiér Boris Johnson opúšťa svoje sídlo na Downing Street a mieri do parlamentu v Londýne v pondelok 31. januára 2022. Foto: TASR/AP

Moskva zintenzívnila šesťdňovú ofenzívu proti Ukrajine, pričom len v Charkove si ruské raketové a delostrelecké útoky vyžiadali životy najmenej 18 civilistov.

Tallinn 1. marca (TASR) - Britský premiér Boris Johnson označil v utorok bombardovanie druhého najväčšieho ukrajinského mesta Charkov ruskou armádou za "absolútne choré" s tým, že sa podobá masakre civilistov, ku ktorej došlo v 90. rokoch v Sarajeve, hlavnom meste Bosny a Hercegoviny. Informovala o tom agentúra AFP.

"To, čo sa deje v Charkove, je absolútne choré a ak mi to niečo pripomína, tak ostreľovanie sarajevského trhu, ostreľovanie nevinných ľudí v Bosne," povedal Johnson novinárom počas návštevy základne NATO v estónskom hlavnom meste Tallinn.

Johnson v utorok takisto podľa agentúry Reuters zdôraznil, že britskí vojaci nebudú bojovať proti ruským silám na Ukrajine a že nedávne posily zostanú "pevne v rámci hraníc členských krajín NATO".

Ako pripomenula AFP, pri ostreľovaní trhoviska v čase obliehania Sarajeva v roku 1994 bolo zabitých viac ako 100 civilistov. Išlo o jeden z najkrvavejších dní počas vojny v Bosne, ktorá vypukla po rozpade bývalej Juhoslávie.

Moskva v utorok zintenzívnila šesťdňovú ofenzívu proti Ukrajine, pričom len v Charkove si ruské raketové a delostrelecké útoky vyžiadali životy najmenej 18 civilistov.