Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Útok na Ukrajinu

Kremeľ nepotvrdil správy o stretnutí Schrödera s Putinom

Na archívnej snímke bývalý nemecký spolkový kancelár Gerhard Schröder. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Schröder stál na čele nemeckej vlády medzi rokmi 1998 a 2005. V Nemecku je vnímaný kontroverzne pre svoje proruské názory a angažovanosť v ruských energetických spoločnostiach.

Moskva 11. marca (TASR) - Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v piatok odmietol potvrdiť správy o údajnom stretnutí bývalého nemeckého kancelára Gerharda Schrödera s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. TASR prevzala túto správu od agentúry DPA.

"Nemám žiadne informácie o Schröderovi. Nemôžem vám nič povedať," povedal Peskov pre ruskú agentúru Interfax.

O stretnutí bývalého nemeckého kancelára so šéfom Kremľa informovali ako prvé portály Politico a Bild. Podľa informácií nemeckej tlačovej agentúry sa stretnutie uskutočnilo vo štvrtok. Nie je však jasné, či sú v pláne aj ďalšie rozhovory.

Nemecká vláda už predtým informovala, že s cestou Schrödera do Ruska nemá nič spoločné. "Nerád by som sa k tomu vyjadroval," povedal súčasný nemecký kancelár Olaf Scholz na summite lídrov Európskej únie vo francúzskom Versailles.

Schröder stál na čele nemeckej vlády medzi rokmi 1998 a 2005. V Nemecku je vnímaný kontroverzne pre svoje proruské názory a angažovanosť v ruských energetických spoločnostiach. Je Putinovým priateľom, v roku 2004 ho označil za "bezchybného demokrata".