Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Útok na Ukrajinu

Letecký útok zasiahol televíznu vežu v Kyjeve

Ozbrojená žena civilnej obrany drží v rukách útočnú pušku Kalašnikov, v nedeľu 27. februára 2022. Foto: TASR/AP

Záložné vysielanie niektorých kanálov bude k dispozícii v blízkej budúcnosti.

Kyjev 1. marca (TASR) - Pri leteckom útoku, ktorý zrejme uskutočnila ruská armáda, bola v utorok zasiahnutá hlavná televízna veža v Kyjeve, čím sa prerušilo vysielanie niektorých ukrajinských štátnych médií. TASR správu prevzala od agentúry AFP, ktorá uvádza, že štruktúra veže ostala neporušená.

"Programy nebudú chvíľu fungovať. Záložné vysielanie niektorých kanálov bude k dispozícii v blízkej budúcnosti," uviedlo ukrajinské ministerstvo vnútra. Zároveň dodalo, že bolo poškodené vybavenie veže.

Tento rezort potvrdil útok na televíznu vežu po tom, ako sa na sociálnych sieťach objavili fotografie a videá, na ktorých bolo možné vidieť televíznu vežu obklopenú dymom, píše televízia CNN.

Ruské ministerstvo obrany pritom už skôr informovalo o plánovaných útokoch v Kyjeve, pričom ruská armáda sa podľa hovorcu rezortu obrany má v pláne zamerať na ukrajinské prenosové uzly, čím podľa CNN zrejme narážal práve na komunikačné veže či veľké antény. Ruské ministerstvo zároveň vyzvalo obyvateľov Kyjeva, ktorí žijú v blízkosti takýchto objektov, aby opustili svoje domovy.

Ukrajinský minister obrany Olexij Reznikov ešte predtým varoval, že sa Rusko pripravuje na "rozsiahlu informačnú a psychologickú operáciu", ktorej cieľom je "zlomiť odpor Ukrajincov a ukrajinskej armády", píše CNN.

Reznikov spresnil, že Rusko plánuje vytvoriť "komunikačné problémy" a následne si vymyslieť správy, že ukrajinská armáda a vláda "súhlasili, že sa vzdajú".