Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Útok na Ukrajinu

Litva dodala Ukrajine ďalšiu vojenskú pomoc

Na snímke displej ovládania dronu zobrazuje robotníkov, ktorí pracujú na postupnom odstraňovaní 80-metrového komína v stredu 25. októbra 2023 v Trenčianskych Tepliciach. Spoločnosť Kúpele Trenčianske Teplice začala stredu s postupným odstraňovaním 80 metrov vysokého komína v širšom centre Trenčianskych Teplíc. Železobetónový komín postavili v roku 1968 v areáli bývalého hospodárskeho dvora miestnych kúpeľov. V minulosti slúžil v ich tepelnom hospodárstve na odvádzanie spalín z kotlových jednotiek, ktoré spaľovali pôvodne tuhé palivo a neskôr zemný plyn. Foto: FOTO TASR - Radovan Stoklasa

Ukrajinská armáda dostala muníciu a vybavenie na obranu pred dronmi, priblížil litovský rezort obrany.

Vilnius 11. júla (TASR) - Litva poskytla ďalšiu vojenskú pomoc Ukrajine, ktorá sa od februára 2022 bráni pred ruskou inváziou. Uviedlo to vo štvrtok litovské ministerstvo obrany, informuje TASR na základe správy agentúry DPA.

Ukrajinská armáda dostala muníciu a vybavenie na obranu pred dronmi, priblížil litovský rezort obrany. Dodal, že Ukrajine poskytol aj skladacie postele. Finančnú hodnotu poskytnutej pomoci neuviedol.

Litva, člen Európskej únie a Severoatlantickej aliancie, patrí medzi najoddanejších podporovateľov Ukrajiny. Táto pobaltská krajina s 2,8 milióna obyvateľov poskytla Kyjevu od začiatku ruskej invázie vojenskú pomoc za približne 641 miliónov eur.