Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Útok na Ukrajinu

Magistrát Kyjeva: Útok na závod Antonov usmrtil dvoch ľudí

Na snímke hasič drží staršiu ženu počas evakuácie po zásahu obytného domu v Kyjeve 14. marca 2022. Foto: TASR/AP

Na mieste sa nachádzajú záchranárske zložky.

Kyjev 14. marca (TASR) - Dve obete na životoch a sedem zranených si vyžiadal pondelkový útok na podnik vyrábajúci lietadlá Antonov v ukrajinskom hlavnom meste Kyjev. Zasiahnutá bola aj neďaleká obytná budova. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie magistrátu ukrajinskej metropoly na sociálnej sieti Telegram.

Po útoku na továreň vypukol podľa kyjevskej mestskej správy obrovský požiar. Internetový portál strana.news zverejnil fotografie a videá s mohutným kúdolom dymu stúpajúcim z fabriky. Na mieste sa nachádzajú záchranárske zložky.

Počas ďalšieho útoku na inú obytnú budovu prišla v pondelok v Kyjeve o život jedna osoba a 12 bolo zranených, uviedla správa mesta.

Továreň Antonov na výrobu lietadiel nachádzajúca sa na severozápade Kyjeva je najväčšou svojho druhu na Ukrajine a je známa predovšetkým výrobou obrovských nákladných, ale tiež osobných lietadiel.

Kyjevský magistrát opätovne vyzval obyvateľov, aby sa v prípade leteckého poplachu ukryli na bezpečnom mieste. Naďalej je v platnosti stanné právo. Všade tam, kde je to možné, premáva v čase od 08.00 h do 19.00 h (07.00 do 18.00 h SEČ) verejná doprava.