Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Útok na Ukrajinu

Muž podozrivý z vraždy v Maďarsku tvrdil, že ide bojovať na Ukrajinu

Na archívnej snímke z 21. marca 2022 civilní dobrovoľníci sa zúčastňujú výcvikového tábora ukrajinských síl územnej obrany v Brovary, severovýchodne od Kyjeva na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Policajtom Francúz tvrdil, že bol vojakom, a že chce ísť bojovať na Ukrajinu. V jeho vozidle našli tri bojové nože.

Budapešť 23. marca (TASR) - Muž podozrivý zo zastrelenia bývalého hviezdneho argentínskeho ragbistu Federica Martina Aramburua, ktorého zatkli v noci z utorka na stredu na maďarsko-ukrajinskom hraničnom priechode Záhony, tvrdil, že ide bojovať na Ukrajinu. Informoval o tom spravodajca TASR s odvolaním sa na webovú stránku police.hu.

Agentúre AFP správu o zadržaní podozrivého potvrdila parížska prokuratúra. Malo ísť o 27-ročného muža, bývalého vojaka a člena krajne pravicového hnutia GUD.

Polícia Sabolčsko-satmársko-berežskej župy spresnila, že občan Francúzska chcel prekročiť maďarsko-ukrajinské hranice 22. marca o 20.05 h. Polícia však zistila, že francúzske orgány na neho pre podozrenie z vraždy vydali medzinárodný zatykač, a preto ho zadržala.

Policajtom Francúz tvrdil, že bol vojakom, a že chce ísť bojovať na Ukrajinu. V jeho vozidle našli tri bojové nože, preto iniciovali voči nemu priestupkové konanie pre zneužitie obzvlášť nebezpečných prostriedkov.

Podľa francúzskeho denníka Le Monde bol 42-ročný argentínsky športovec zastrelený v sobotu večer po hádke skupiny ľudí pri reštaurácii v parížskej štvrti Saint-Germain. Predpokladá sa, že dvaja útočníci na Aramburua strieľali z automobilu. Druhý podozrivý zostáva podľa AFP na úteku.

V pondelok už zatkli 24-ročnú ženu, ktorá pravdepodobne šoférovala inkriminované auto. Bola obvinená ako spolupáchateľka vraždy.

spravodajca TASR Ladislav Vallach