Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 21. september 2024Meniny má Matúš
< sekcia Útok na Ukrajinu

Na fasáde ruského konzulátu vo Frankfurte premietali zábery z Buče

Nápis - žiadne peniaze pre vrahov, zastavte obchodovanie s ropou a plynom - svieti na ruskom generálnom konzuláte vo Frankfurte v pondelok 4. apríla 2022. Nemeckí aktivisti na protest proti ruskej vojenskej invázii na Ukrajine spustili v pondelok večer projekciu na fasáde ruského generálneho konzulátu vo Frankfurte nad Mohanom. Bolo vidieť aj zábery mŕtvych civilistov z ukrajinského mesta Buča. Foto: TASR/AP

Zábery z Buče, kde po odchode ruských jednotiek našli na uliciach množstvo mŕtvych civilistov, vyvolávajú už od víkendu celosvetové pobúrenie.

Frankfurt nad Mohanom 5. apríla (TASR) - Nemeckí aktivisti na protest proti ruskej vojenskej invázii na Ukrajine spustili v pondelok večer projekciu na fasáde ruského generálneho konzulátu vo Frankfurte nad Mohanom. Bolo vidieť aj zábery mŕtvych civilistov z ukrajinského mesta Buča, informovala v utorok agentúra DPA.

Podľa polície trvala protestná akcia takmer 20 minút a zúčastnilo sa na nej zhruba 15 ľudí. Na fasáde konzulátu premietali snímky zo zničeného ukrajinského mesta Buča pri Kyjeve, ako aj nápis v angličtine, ktorý znel: "Žiadne peniaze vrahom – zastavte obchod s ropou a plynom".

Zábery z Buče, kde po odchode ruských jednotiek našli na uliciach množstvo mŕtvych civilistov, vyvolávajú už od víkendu celosvetové pobúrenie, píše DPA. Ukrajina je presvedčená, že v tomto malom meste blízko Kyjeva sa ruskí vojaci dopustili závažných vojnových zločinov. Moskva to popiera.