Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Útok na Ukrajinu

Naď: Ministri obrany EÚ potvrdili záujem aktívne podporiť Ukrajinu

Na archívnej snímke minister obrany SR Jaroslav Naď. Foto: TASR - Pavol Zachar

Naď: Ministri obrany EÚ potvrdili záujem aktívne konať na podporu Ukrajiny

Bratislava 28. februára (TASR) - Ministri obrany Európskej únie (EÚ) potvrdili jednotnú pozíciu a záujem aktívne konať na podporu Ukrajiny. Po ich pondelkovom rokovaní o tom informoval minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO). Témami stretnutia bola aj informácia od viacerých členských štátov o dodávkach vybavenia pre Ukrajinu či boj proti ruskej vojnovej propagande.

"Zároveň sme privítali spustenie asistenčného opatrenia na nákup humanitárneho a vojenského vybavenia pre Ukrajinu vo výške 500 miliónov eur," priblížil Naď vo vyhlásení, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

Viacerí ministri obrany podľa Naďa upozornili, že vývoj situácie by sa mal odraziť aj v znení Strategického kompasu EÚ, ktorý má navigovať v komplikovaných časoch aj z pohľadu obrany a bezpečnosti, a to prostredníctvom spoločných nástrojov a postupu.

"Ústrednou témou nášho rokovania bola aj ruská vojnová propaganda. Zhodli sme sa, že v záujme ochrany slobody a demokracie je nevyhnutné sa tejto prokremeľskej mašinérii rázne postaviť," dodal minister.