Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Útok na Ukrajinu

Obyvatelia Ukrajiny budú mať bezplatný vstup do zoo len cez týždeň

Na archívnej snímke z 8. januára 2021 bratislavskej ZOO rys kanadský. Foto: TASR – Dano Veselský

Podľa riaditeľky zoo sa návštevníci môžu najnovšie tešiť napríklad z nedávno narodeného mláďaťa ohrozeného hrošíka libérijského či z príchodu dvoch nových samíc ohrozeného kulana turkménskeho.

Bratislava 18. marca (TASR) – Možnosť navštíviť bezplatne zoologickú záhradu v Bratislave majú obyvatelia Ukrajiny už dva týždne, len za posledný týždeň si ju bolo pozrieť viac ako 1400. Od soboty (19. 3.) budú mať takúto možnosť len počas pracovných dní, teda od pondelka do piatka. Zoo sa pri tomto kroku odvoláva na snahu dobre hospodáriť. TASR o tom informovala Alexandra Ritterová zo zoo.

"Príjmy zo vstupného sú našou hlavnou zárobkovou činnosťou a práve peniazmi vyzbieranými pri pokladnici do značnej miery zabezpečujeme starostlivosť o zvieratá. Radi privítame ľudí, ktorí boli nútení opustiť svoje domovy, musíme však myslieť aj na dobré hospodárenie a prospech zvierat v našej starostlivosti," vysvetľuje riaditeľka zoo Júlia Hanuliaková.

Bezplatný vstup pre obyvateľov Ukrajiny tak bude najnovšie len cez pracovný týždeň, počas víkendov a sviatkov budú pre nich platiť rovnaké pravidlá vstupu ako pre všetkých návštevníkov. Podľa riaditeľky zoo sa návštevníci môžu najnovšie tešiť napríklad z nedávno narodeného mláďaťa ohrozeného hrošíka libérijského či z príchodu dvoch nových samíc ohrozeného kulana turkménskeho.

Počas uplynulého víkendu navštívilo zoologickú záhradu v Bratislave viac ako 4000 návštevníkov, z toho 1180 bolo návštevníkov z Ukrajiny.