Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Útok na Ukrajinu

Po útoku dronu na továreň v Kurskej oblasti vypukol požiar

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ako uviedla agentúra Reuters, ruské ministerstvo obrany vo svojej rannej zvodke informovalo, že ruská protivzdušná obrana zostrelila v noci na utorok 13 ukrajinských bezpilotných lietadiel.

Kyjev/Moskva/Londýn 16. júla (TASR) - Útočný dron spôsobil v noci na utorok požiar v továrni na výrobu elektrických zariadení a komponentov v meste Korenevo v Kurskej oblasti na západe európskej časti Ruska. Oznámil to v utorok gubernátor Kurskej oblasti Alexej Smirnov a dodal, že žiaden zo zamestnancov nebol zranený.

Ako uviedla agentúra Reuters, ruské ministerstvo obrany vo svojej rannej zvodke informovalo, že ruská protivzdušná obrana zostrelila v noci na utorok 13 ukrajinských bezpilotných lietadiel.

Deväť dronov bolo zneškodnených nad územím Rostovskej oblasti a po jednom nad Belgorodskou, Kurskou a Voronežskou oblasťou, ako aj v Čiernom mori, v blízkosti západného pobrežia Krymského polostrova.

O následkoch dronových útokov nateraz nie sú od ministerstva žiadne informácie.

Poplach v súvislosti s možnými útokmi rojov dronov v noci na utorok vyhlásilo ukrajinské letectvo v Kyjevskej oblasti. Drony sa pohybovali aj smerom k Černihivskej a Vinnyckej oblasti. Ohrozená bola aj Žytomyrská oblasť.

Okrem toho bol východných oblastiach Ukrajiny v noci na utorok vyhlásený a neskôr aj zrušený poplach v súvislosti s možným raketovým úderom, doplnila britská stanica BBC.

"Spúšťací manéver" ruských strategických bombardérov nad Volgou sa však zjavne ukázal ako simulácia: v ukrajinskom vzdušnom priestore sa neobjavili rakety. Z východných oblastí Ukrajiny však hlásili ruské útočné drony.

Ruské kanály v aplikácii Telegram informovali o výbuchoch - pravdepodobne paľbe protivzdušnej obrany - v oblasti Kramatorska a Slavianska a o pohybe bezpilotných lietadiel na západ, do Dnepropetrovskej oblasti.