Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Útok na Ukrajinu

Poradca Zelenského: V Mariupole bolo zabitých vyše 2500 obyvateľov

Žena sa prikrýva dekou pri zničenom hasičskom aute po ostreľovaní v Mariupole počas pätnásteho dňa ruskej invázie na Ukrajine vo štvrtok 10. marca 2022. Foto: TASR/AP

Obyvateľom Mariupolu v súčasnosti dochádzajú zásoby potravín, pričom Červený kríž pred pár hodinami varoval, že čas na ich záchranu "sa kráti".

Mariupol 14. marca (TASR) - Najmenej 2500 obyvateľov prístavného mesta Mariupol na juhu Ukrajiny bolo zabitých od začiatku ruskej invázie 24. februára. Počet obetí v pondelok ráno potvrdil Olexij Arestovyč, poradca ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, ktorého citovala spravodajská stanica Sky News aj agentúra Reuters.

Arestovyč uviedol, že tento údaj poskytla tamojšia samospráva. Rusko zároveň obvinil z toho, že v nedeľu opätovne zabránilo, aby sa do tohto mesta obliehaného ruskými vojakmi dostala humanitárna pomoc.

Reuters pripomína, že Moskva popiera útoky na civilistov na Ukrajine.

Obyvateľom Mariupolu v súčasnosti dochádzajú zásoby potravín, pričom Červený kríž pred pár hodinami varoval, že čas na ich záchranu "sa kráti". Sky News pripomína, že civilistov sa zatiaľ z mesta nepodarilo evakuovať.