Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Útok na Ukrajinu

Prominentný ruský novinár Vadim Glusker odišiel z televízie NTV

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

O svojom odchode z NTV informovala aj moderátorka Lilija Gildejevová, ktorá na kanáli pracovala od roku 2006.

Moskva 16. marca (TASR) - Prominentný ruský novinár a bruselský dopisovateľ ruskej televízie NTV Vadim Glusker dal výpoveď, informovalo v utorok internetové vydanie britského denníka The Daily Mail s odvolaním sa ruskú štátnu tlačovú agentúru RIA Novosti.

Podľa vyjadrení prokremeľskej televízie NTV prestal Glusker pracovať ešte "začiatkom marca" a rozhodol sa tak "zo zdravotných dôvodov". NTV je treťou najpopulárnejšou televíziou v Rusku. Vlastní ju ropný gigant Gazprom.

Objavili sa aj doposiaľ nepotvrdené informácie o odchode ďalšej ruskej novinárky, parížskej dopisovateľky najsledovanejšej ruskej štátnej televíznej stanice Prvý kanál Žanny Agalakovovej, píše Daily Mail.

Stanica Rádio Sloboda (RFE/RL) medzičasom informovala, že obaja novinári odišli z médií po ruskej invázii na Ukrajinu, pričom obaja na svojich TV kanáloch pracovali viac ako dvadsať rokov.

O svojom odchode z NTV informovala aj moderátorka Lilija Gildejevová, ktorá na kanáli pracovala od roku 2006.

Tieto správy sa objavili v deň, keď zamestnankyňa ruskej štátnej televízie Marina Ovsiannikovová v pondelok narušila vysielanie správ, keď sa pred kamery v štúdiu postavila s transparentom s nápisom: "Nie vojne, zastavte vojnu, neverte propagande, tu vám klamú. Rusi sú proti vojne".

Ovsiannikovová v dostala v utorok po vypočúvaní na moskovskom súde pokutu a bola prepustená, napísala agentúra AFP.