Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Útok na Ukrajinu

Prešovský kraj hľadá pomocníkov do ubytovacích zariadení pre utečencov

Na archívnej snímke utečenci z Ukrajiny. Foto: TASR - Ján Krošlák

Kraj má nateraz vyčlenených celkovo 13 zariadení pre núdzové ubytovanie vojnových utečencov.

Prešov 22. marca (TASR) - Prešovský samosprávny kraj (PSK) hľadá dobrovoľníkov pre zariadenia núdzového ubytovania, ktoré vyčlenil pre utečencov z Ukrajiny. Aktuálne potrebuje zabezpečiť dobrovoľnícku činnosť pre zariadenia v Prešove a vo Vranove nad Topľou, a to minimálne do konca marca. TASR o tom informovala Lea Heilová z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu PSK.

Kraj hľadá dobrovoľníkov pre zariadenia vytvorené v školskom internáte pri Strednej odbornej škole (SOŠ) drevárskej vo Vranove nad Topľou a v bývalom sídle SOŠ dopravnej v Prešove.

"Výzva PSK trvá minimálne do 31. marca. Zameraná je výlučne na dobrovoľnícku činnosť ako poskytovanie informácií, výkon recepčnej služby či plnenie pokynov zodpovedných osôb na mieste v dvoch zmenách, a to v dennej od 8.00 do 20.00 h a nočnej od 20.00 do 8.00 h," uviedla Heilová.

Prihlasovanie dobrovoľníkov je možné cez prihlasovací formulár zverejnený na webovom sídle kraja www.po-kraj.sk.

Kraj má nateraz vyčlenených celkovo 13 zariadení pre núdzové ubytovanie vojnových utečencov. Okrem Prešova a Vranova nad Topľou taktiež zariadenia aj v Snine, Bardejove, Poprade, Kežmarku, vo Svite, Svidníku či v Sabinove.

"K dnešnému dňu je v nich ubytovaných 477 migrantov. Konkrétne v zariadeniach v Prešove a vo Vranove nad Topľou, ktorých sa týka aktuálna výzva pre výkon dobrovoľníckej činnosti, je to spolu 161 vojnových utečencov," dodala Heilová.