Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Útok na Ukrajinu

Zelenskyj zrušil svoj prejav v Rade Európy

Na snímke z 9. marca 2022 z videa poskytnutého ukrajinskou prezidentskou tlačovou kanceláriou a zverejneného na Facebooku ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj hovorí v Kyjeve na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Ukrajinský prezident Zelenskyj podľa PZ RE zrušil vystúpenie z dôvodu veľmi naliehavých a nepredvídaných okolností.

Kyjev 14. marca (TASR) - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pondelok nečakane zrušil svoje plánované vystúpenie na pôde Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE). TASR o tom informuje na základe oznámenia PZ RE na Twitteri.

Ukrajinský prezident Zelenskyj podľa PZ RE zrušil vystúpenie z dôvodu veľmi naliehavých a nepredvídaných okolností. PZ ER takisto uviedlo, že na zhromaždení by mal prostredníctvom videokonferencie vystúpiť ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ. Jeho prejav je naplánovaný na 16.00 h SEČ.

V pondelok sa začalo štvrté kolo rokovaní medzi Moskvou a Kyjevom. Poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak však počas dňa oznámil, že rokovania boli prerušené a mali by pokračovať v utorok. Spresnil, že pondelkové rozhovory prebiehali virtuálne a nie za osobnej účasti vyjednávačov, ako tomu bolo doposiaľ.