Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Útok na Ukrajinu

Rusi tvrdia, že na frontovej línii na Ukrajine obsadili ďalšie dediny

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Ruské ministerstvo obrany v piatok oznámilo, že ruské jednotky prevzali kontrolu aj nad ukrajinskou osadou Jurivka v Doneckej oblasti.

Moskva 21. júla (TASR) - Rusko v nedeľu uviedlo, že jeho jednotky obsadili ďalšie dve dediny na frontovej línie na Ukrajine, informuje TASR podľa agentúry AFP.

Ruské ministerstvo obrany na svojom pravidelnom brífingu uviedlo, že ide o dedinu Andrijivka vo východoukrajinskej Luhanskej oblasti, a dedinu Piščane v Charkovskej oblasti na severovýchode krajiny.

Rezort obrany v Moskve tvrdí, že ruské jednotky obe dediny "oslobodili" a "obsadili priaznivejšie línie a pozície", cituje AFP.

Ruské ministerstvo obrany v piatok oznámilo, že ruské jednotky prevzali kontrolu aj nad ukrajinskou osadou Jurivka v Doneckej oblasti.

Ruskej armáde sa už niekoľko mesiacov darí postupovať predovšetkým na východe Ukrajiny, keďže kyjevské jednotky zápasia s nedostatkom munície a vojakov. Ruská armáda podľa prezidenta Vladimira Putina tento rok dobyla už niekoľko desiatok ukrajinských miest a obcí.

Hovorca ukrajinskej armády Nazar Vološyn vo štvrtok potvrdil, že ukrajinské jednotky sa stiahli z dediny Urožajne v Doneckej oblasti. Začiatkom júla sa stiahla aj z časti strategického mesta Časiv Jar, taktiež v Doneckej oblasti.