Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Útok na Ukrajinu

Ruského oligarchu Abramoviča odfotografovali na letisku v Tel Avive

Na archívnej snímke z 16. mája 2021 ruský miliardár a majiteľ anglického futbalového klubu Chelsea Londýn Roman Abramovič. Foto: TASR/AP

Abramovič, ktorý má izraelské aj portugalské občianstvo, bol v pondelok zaradený na sankčný zoznam Európskej únie.

Istanbul/Tel Aviv 14. marca (TASR) - Sankcionovaného ruského oligarchu Romana Abramoviča videli očití svedkovia v pondelok na medzinárodnom letisku Bena Guriona v izraelskom Tel Avive krátko predtým, ako jeho lietadlo odletelo do tureckého Istanbulu. Informovala o tom agentúra Reuters.

Fotografia, ktorú agentúra získala, ukazuje majiteľa britského futbalového klubu Chelsea (Abramovič), ako sedí vo VIP salóniku letiska s rúškom, ktoré má stiahnuté na brade.

Podľa údajov z webovej stránky Marine Traffic Abramovičova jachta s názvom My Solaris smerovala do Istanbulu. Jeho lietadlo predtým pristálo v Istanbule. Agentúre Reuters sa nepodarilo overiť, či sa v lietadle naozaj nachádzal.

Abramovič, ktorý má izraelské aj portugalské občianstvo, bol v pondelok zaradený na sankčný zoznam Európskej únie. Už vo štvrtok ho na čiernu listinu pridala Británia. Ide o súčasť medzinárodného úsilia o izoláciu ruského prezidenta Vladimira Putina v súvislosti s ruskou inváziou na Ukrajinu.