Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Útok na Ukrajinu

Rusko tvrdí, že ukrajinský útok si v Sevastopole vyžiadal dve obete

Na snímke poskytnutej tlačovou službou 24. ukrajinskej mechanizovanej brigády vojak sa pripravuje na streľbu zo 120 mm húfnice sovietskej výroby "Gvozdika" na ruské pozície na okraji mesta Chasiv Jar v Doneckej oblasti na Ukrajine v sobotu 22. júna 2024. Foto: TASR/AP

Sevastopol je prístavným mestom a námornou základňou na brehu Čierneho mora na polostrove Krym, ktorý Rusko anektovalo v roku 2014.

Moskva 23. júna (TASR) - Traja ľudia vrátane dvojročného dieťaťa prišli o život pri ukrajinskom raketovom útoku na ruskom ovládané mesto Sevastopol na anektovanom Krymskom polostrove, uviedol v nedeľu na platforme Telegram Moskvou dosadený gubernátor mesta Michail Razvožajev. TASR informuje podľa agentúr Reuters a AFP.

Ako dodal, približne 100 ďalších ľudí utrpelo zranenia. Sevastopol je prístavným mestom a námornou základňou na brehu Čierneho mora na polostrove Krym, ktorý Rusko anektovalo v roku 2014. Krym je pravidelným terčom paľby z Ukrajiny, počet obetí a zranených z nedele je však nezvyčajne vysoký, píše agentúra AFP.

Razvožajev ďalej uviedol, že Ukrajina odpálila päť rakiet, ktoré ruská protivzdušná obrana zachytila nad Čiernym morom, ich fragmenty však dopadli na pevninu a kúsky šrapnelov spôsobili ľuďom zranenia.

Ruské ministerstvo obrany v nedeľu podľa agentúry Reuters uviedlo, že Ukrajina útočila na "civilnú infraštruktúru mesta Sevastopol s taktickými strelami ATACMS dodanými USA a vybavenými kazetovými hlavicami".

Podľa juhoruskej Belgorodskej oblasti Viačeslava Gladkova zabil ukrajinský dron v meste Graivoron v nedeľu aj ďalšieho muža po tom, čo zasiahol parkovisko neďaleko viacposchodovej bytovky.