Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Útok na Ukrajinu

Schalke 04 predčasne ukončilo sponzorskú zmluvu s Gazpromom

Na archívnej snímke z 11. októbra 2006 ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) a Clemens Toennies, vtedajší predseda dozornej rady bundesligového klubu Schalke 04, držia dres Schalke s nápisom nového sponzora Gazprom. Vedenie nemeckého futbalového klubu Schalke 04 Gelsenkirchen zareagovalo na útok Ruska na Ukrajinu odstránením loga Gazpromu zo svojich dresov. Foto: TASR/AP

Schalke na oficiálnej stránke uviedlo, že tento krok neovplyvní finančnú situáciu klubu a že čoskoro oznámi meno nového sponzora.

Gelsenkirchen 28. februára (TASR) - Vedenie nemeckého futbalového klubu FC Schalke 04 v pondelok predčasne ukončilo sponzorskú zmluvu s energetickou spoločnosťou Gazprom, ktorej väčšinový vlastník je Ruská federácia. Ide o reakciu na ruskú inváziu na Ukrajinu, ktorú podporuje aj Bielorusko.

Schalke na oficiálnej stránke uviedlo, že tento krok neovplyvní finančnú situáciu klubu a že čoskoro oznámi meno nového sponzora. Tímu patrí v tabuľke druhej najvyššej nemeckej súťaže piate miesto a je v boji o postupové priečky do Bundesligy.