Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Útok na Ukrajinu

Solidaritu s ľuďmi na Ukrajine vyjadria v Prievidzi koncertom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Prejaviť solidaritu a podporu Ukrajine bude môcť verejnosť počas trvania koncertu aj dobrovoľným príspevkom pre vojenskú nemocnicu v Kyjeve.

Prievidza 16. marca (TASR) - Solidaritu s ľuďmi na Ukrajine, ktorých postihol vojnový konflikt, vyjadria v Prievidzi koncertom. Na podujatí 26. marca od 13.00 h na Námestí slobody budú môcť návštevníci prispieť na podporu vojenskej nemocnice v Kyjeve. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

"Situácia na vojnou sužovanej Ukrajine nie je ľahostajná ani našim regionálnym umelcom, ktorí sa predstavia na námestí. Účinkovať budú Spevácky zbor Rozkvet, Folklórny súbor Senior Vtáčnik, Stanislav Granec, The Kreins a Juraj Hnilica," priblížil Ďureje.

Na koncerte podľa neho vystúpi i herečka Kyjevskej národnej operety Tonia Ovcharenko, ukrajinská speváčka Olena Turas a duet predvedú Daria Stoiko a Olena Zavhorodnya.

Prejaviť solidaritu a podporu Ukrajine bude môcť verejnosť počas trvania koncertu aj dobrovoľným príspevkom pre vojenskú nemocnicu v Kyjeve.

Koncert pre Ukrajinu pripravili mesto, Kultúrne a spoločenské stredisko Prievidza a Centrum voľného času Prievidza v spolupráci s ukrajinskou komunitou žijúcou v Prievidzi.