Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Útok na Ukrajinu

Študentská rada VŠ vyzýva na podporu ukrajinských študentov

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Radovan Stoklasa

Sprostredkovanie pomoci študentom pochádzajúcich z krajiny, kde sa začala vojna, by malo podľa ŠRVŠ zahŕňať okrem materiálnej podpory aj podporu psychologickú či poradenskú.

Bratislava 24. februára (TASR) - Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ) vyzýva vládu SR, ako aj slovenské univerzity, aby prejavili solidaritu s ukrajinskými študentmi na Slovensku a ponúkli im pomoc. Rada to uviedla na sociálnej sieti.

"Odsudzujeme agresiu zo strany prezidenta Putina, ktorý hrubým spôsobom porušil medzinárodné právo a napadol susednú krajinu," uviedla ŠRVŠ. Zároveň oceňuje postoj Univerzity Komenského v Bratislave, ktorá ako prvá ponúkla pomoc ukrajinským študentom. "Takýto postup by mali nasledovať aj ďalšie slovenské univerzity," poznamenala ŠRVŠ.

Sprostredkovanie pomoci študentom pochádzajúcich z krajiny, kde sa začala vojna, by malo podľa ŠRVŠ zahŕňať okrem materiálnej podpory aj podporu psychologickú či poradenskú. "Táto podpora a jej spôsoby by mali byť jasne komunikované, aby sme nezostali iba pri vyhláseniach, ale aby študenti vedeli, kam presne sa môžu obrátiť. Zároveň by vysoké školy mali zohľadňovať aj prípadnú nedostupnosť študentov nachádzajúcich sa na Ukrajine," dodala ŠRVŠ.