Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 21. september 2024Meniny má Matúš
< sekcia Útok na Ukrajinu

STU pomôže krajinským študentom s hľadaním práce nový webový portál

Budova Fakulty informatiky a informačných technológií STU, foto z archívu. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Webová stránka umožňuje firmám a inštitúciám ponúkať brigádnické, pomocné či odborné práce i výskumnú alebo pedagogickú činnosť.

Bratislava 5. apríla (TASR) - So sprostredkovaním práce pomôže ukrajinským študentom Slovenskej technickej univerzite (STU) v Bratislave nový webový portál. Nájsť tu môžu jednorazové i dlhodobé pracovné ponuky. TASR o tom informoval hovorca STU Juraj Rybanský.

Nový webový portál www.STUpreUkrajinu.sk spustila univerzita v uplynulých dňoch. "Ukrajinským študentom STU, ich rodinným príslušníkom i kolegom z iných univerzít pomôže nájsť si prácu, a tým aj zdroj financií v komplikovanej situácii spôsobenej vojnovým konfliktom," vysvetlila koordinátorka pomoci a prodekanka Stavebnej fakulty STU Katarína Gajdošová.

Webová stránka umožňuje firmám a inštitúciám ponúkať brigádnické, pomocné či odborné práce i výskumnú alebo pedagogickú činnosť. Za prvých niekoľko dní jej fungovania na nej pribudli desiatky ponúk, od jednorazových po dlhodobé.

STU v súvislosti s aktuálnou situáciou na Ukrajine už vyplatila študentom z vojnových oblastí mimoriadne štipendiá a ponúkla im aj odklad platieb za ubytovanie. Zo zriadeného transparentného účtu navyše poskytla i prvých 15 príspevkov na stravovanie.