Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Útok na Ukrajinu

Trajekt v Marseille bude slúžiť ako ubytovňa pre 1600 Ukrajincov

Na snímke z 22. marca 2022 ukrajinská rodina čaká na transport po úteku pred vojnou zo susednej Ukrajiny na železničnej stanici v poľskom Przemysli. Foto: TASR/AP

Trajekt Méditerranée, ktorý sa obvykle využíva pre námornú dopravu do Alžírska, má 500 kajút a budú v nich ubytované prevažne ženy a deti.

Paríž 29. marca (TASR) - Veľký trajekt v juhofrancúzskom prístavnom meste Marseille má slúžiť ako ubytovňa pre 1600 ukrajinských utečencov. V utorok o tom informovali noviny Le Parisien a následne tlačová agentúra DPA.

Trajekt Méditerranée, ktorý sa obvykle využíva pre námornú dopravu do Alžírska, má 500 kajút a budú v nich ubytované prevažne ženy a deti, píše Le Parisien.

Plavidlo narýchlo upravili pre nové potreby a okrem vyučovania pre deti a jazykových kurzov pre dospelých bude ponúkať utečencom aj pracovné príležitosti, zdravotnú službu či psychologickú podporu.

Na začlenení nových prichádzajúcich do života spoločnosti sa budú okrem mestskej samosprávy a humanitárnych organizácií podieľať aj miestne firmy.