Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Útok na Ukrajinu

Česko opäť otvorilo svoj generálny konzulát v Ľvove na Ukrajine

Ľvov na západe Ukrajiny, 30. marca 2022, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Hlavnými úlohami nášho tímu bude teraz konzulárna pomoc občanom ČR a monitorovanie situácie na mieste, spresnilo české ministerstvo zahraničných vecí.

Praha/Ľvov 26. apríla (TASR) - Česká republika v pondelok opätovne otvorila generálny konzulát v západoukrajinskom meste Ľvov. Úrad po dvojmesačnej prestávke zatiaľ funguje v obmedzenom rozsahu, informovalo na sociálnej sieti Twitter české ministerstvo zahraničných vecí.

"Po Kyjeve naša vlajka opäť veje aj v Ľvove. Presne dva mesiace od evakuácie sme znovu otvorili Gelerálny konzulát v Ľvove," uvádza sa v príspevku českého rezortu diplomacie s tým, že konzulát zatiaľ funguje bez poskytovania vízových služieb.

"Hlavnými úlohami nášho tímu bude teraz konzulárna pomoc občanom ČR a monitorovanie situácie na mieste," spresnilo české ministerstvo zahraničných vecí.

Ľvovský konzulát, rovnako ako české veľvyslanectvo v Kyjeve, uzavreli po začiatku ruskej vojenskej invázie na Ukrajinu (24. februára). Činnosť českej ambasády v Kyjeve bola obnovená v polovici tohto mesiaca.