Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Útok na Ukrajinu

Ukrajina hlási päť mŕtvych po ostreľovaní obytnej budovy v Černihive

Na archívnen snímke poškodené budovy v centre po ruskom nálete v ukrajinskom meste Černihiv 3. marca 2022. Foto: TASR/AP

Ukrajinská prokuratúra počas dňa už uviedla, že ruské sily v Černihive zastrelili desať ľudí čakajúcich v rade na chlieb.

Kyjev 16. marca (TASR) - Päť ľudí vrátane troch detí zahynulo pri ostreľovaní obytnej budovy v meste Černihiv na severe Ukrajiny ruskými jednotkami. V stredu to oznámila Štátna služba Ukrajiny pre mimoriadne situácie (DSNS). TASR túto správu prevzala od agentúry AFP.

Záchranári vytiahli spod trosiek viacposchodového bytového domu päť tiel, uviedla DSNS vo vyhlásení na sociálnej sieti Telegram.

Predstavitelia rezortu obrany zverejnili na Telegrame fotografiu budovy s rozbitými oknami. Predmetná fotografia zobrazuje troch záchranárov stojacich na hromade sutín, zatiaľ čo tretí lezie po rebríku, aby zrejme skontroloval vnútorné priestory budovy.

Ukrajinská prokuratúra počas dňa už uviedla, že ruské sily v Černihive zastrelili desať ľudí čakajúcich v rade na chlieb.

Podľa ukrajinského ministra obrany Olexija Reznikova bolo od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu (24. februára) zabitých 103 detí a poškodená alebo zničená bola viac ako stovka nemocníc.