Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Útok na Ukrajinu

Ľvov sa podľa starostu stal terčom náletov ruskej armády

Žena sleduje, ako dym stúpa za budovami po výbuchoch v Ľvove na západnej Ukrajine, v sobotu 26. marca 2022. Foto: TASR/AP

starosta Ľvova Andryj Sadovyj vyzval miestnych obyvateľov, aby zostali v bombových krytoch a nezdieľali na sociálnych sieťach fotografie alebo videozáznamy z útokov.

Ľvov 26. marca (TASR) - Najmenej päť ľudí utrpelo v sobotu zranenia počas náletov zo strany ruskej armády na mesto Ľvov na západe Ukrajiny, uviedli miestni predstavitelia. TASR správu prevzala od agentúr AFP a DPA.

Vzdušné útoky na najväčšie mesto v západnej časti Ukrajiny potvrdil na sociálnej sieti Telegram starosta Ľvova Andryj Sadovyj bez uvedenia ďalších podrobností s tým, že čaká na informácie od armády.

Sadovyj vyzval miestnych obyvateľov, aby zostali v bombových krytoch a nezdieľali na sociálnych sieťach fotografie alebo videozáznamy z útokov.

Tri explózie v Ľvove potvrdil aj korešpondent stanice CNN.

O dvoch náletoch na Ľvov hovoril podľa AFP gubernátor Ľvovskej oblasti Maxym Kozytskyj. "Podľa počiatočných informácií utrpeli zranenia piati ľudia," potvrdil.

Reportéri agentúry AFP informovali o hustom dyme stúpajúcom z centra mesta. Ide o nezvyčajný útok na Ľvov, ktoré bolo od začiatku ruskej vojenskej ofenzívy na Ukrajinu (24. februára) od ťažších bojov ušetrené.

K náletom došlo v čase návštevy amerického prezidenta Joea Bidena v susednom Poľsku.