Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Útok na Ukrajinu

Ukrajinské sily opäť ovládli Irpiň, tvrdí starosta

Na archívnej snímke z 9. marca 2022 vojenský kňaz sa snaží utešiť plačúcu ženu, ktorá bola evakuovaná z Irpiňu na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Mesto Irpiň ležiace na predmestí Kyjeva zažívalo jedny z najkrutejších bojov s ruskými jednotkami v blízkosti ukrajinského hlavného mesta.

Kyjev 28. marca (TASR) - Starosta mesta Irpiň, ktoré sa nachádza neďaleko Kyjeva, v pondelok uviedol, že ukrajinské sily získali späť "plnú kontrolu" nad mestom. TASR správu prevzala od agentúry Reuters. Tvrdenie starostu však nebolo možné nezávisle overiť.

"Dnes máme dobré správy – Irpiň bol oslobodený," povedal starosta Oleksandr Markušyn vo videu na sociálnej sieti Telegram. "Sme si vedomí toho, že útokov na naše mesto bude viac, a budeme ho odvážne brániť," dodal.

Mesto Irpiň ležiace na predmestí Kyjeva zažívalo jedny z najkrutejších bojov s ruskými jednotkami v blízkosti ukrajinského hlavného mesta. Po ruskej invázii na Ukrajinu sa stalo miestom ťažkých bojov medzi ukrajinskou a ruskou stranou. Ukrajinská armáda zničila tamojší most, aby zabránila postupu ruského agresora. Trosky mosta však zostali jedinou cestou, ktorou sa civilisti môžu dostať preč z nebezpečnej oblasti.