Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Útok na Ukrajinu

Ukrajinský Mariupol hlási vyše 2100 zabitých civilistov

Po streľbe tanku ruskej armády v Mariupole na Ukrajine v piatok 11. marca 2022 došlo v bytovom dome k výbuchu. Foto: TASR/AP

Podľa AFP sa tak počet obetí zvýšil od stredy o takmer 1000. Úrady v stredu uviedli, že za prvých deväť dní obliehania zahynulo 1207 civilistov.

Kyjev 13. marca (TASR) - V ukrajinskom meste Mariupol zahynulo pri ruských útokoch už viac ako 2100 obyvateľov, informovali v nedeľu miestne úrady. TASR prevzala správu od agentúry AFP.

"K dnešnému dňu zomrelo pri ruských útokoch 2187 obyvateľov Mariupola," informovala mestská rada na sociálnej sieti Telegram.

Podľa AFP sa tak počet obetí zvýšil od stredy o takmer 1000. Úrady v stredu uviedli, že za prvých deväť dní obliehania zahynulo 1207 civilistov.

Podľa stanice BBC je Mariupol takmer dva týždne terčom ostreľovania, je bez základných služieb a zásob. Miestni predstavitelia uviedli, že len za posledný deň Rusi zaútočili na mesto najmenej 22-krát.

"Ľudia sú v ťažkej situácii už 12 dní. V meste nie je elektrina, voda ani kúrenie. Nie je tu takmer žiadna mobilná komunikácia. Dochádzajú posledné zásoby jedla a vody," uvádza sa vo vyhlásení predstaviteľov mesta.

Podľa BBC ruské sily dobyli východný okraj mesta. Nedávne satelitné snímky ukazujú rozsiahle škody na bytovej a civilnej infraštruktúre.