Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Útok na Ukrajinu

Útok dronov na vedecký inštitút v Kyjeve si vyžiadal jednu obeť

Muž stojí vedľa zničenej budovy po bombovom útoku v Kyjeve na Ukrajine, v nedeľu 20. marca 2022. Foto: TASR/AP

Približne 50 metrov od budovy našli vojaci vrak okrídleného predmetu dlhého približne jeden meter, z ktorého trčali káble a systém obvodov.

Kyjev 22. marca (TASR) - Najmenej jednu obeť si vyžiadal utorkový útok dronmi na výskumný inštitút pre supertvrdé materiály v Kyjeve. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry AFP, ktorá sa odvoláva na vlastných spravodajcov a miestne orgány.

Približne 50 metrov od budovy našli vojaci vrak okrídleného predmetu dlhého približne jeden meter, z ktorého trčali káble a systém obvodov. Opísali ho ako ruský dron.

"Počas dnešného náletu použili jednotky Ruskej federácie drony typu Orlan. Jeden z nich zhodil bombu, ktorá spôsobila požiar," uviedol pre AFP pracovník spravodajskej služby ministerstva obrany, ktorý si prial zostať v anonymite. Neskôr sa údajne objavili ďalšie dva drony, ktoré sa pokúsili zhodiť bomby, boli však zostrelené.

Podľa AFP vojenskí záchranári z trosiek vytiahli jednu obeť.

Obyvatelia mesta sa pritom stále spamätávajú z nedeľného útoku na nákupné centrum Retroville, pri ktorom prišlo o život osem ľudí. Ruské ministerstvo obrany v pondelok vyhlásilo, že nákupné centrum slúžilo ako sklad rakiet ukrajinskej armády.