Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Útok na Ukrajinu

V Mariupole čaká na evakuáciu vyše 100.000 ľudí; koridory sa neotvoria

Na archívnej snímke ľudia z Mariupolu a blízkych miest prichádzajú do Záporožia na Ukrajine v piatok 1. apríla 2022. Foto: TASR/AP

Ruské vojská totiž porušujú dohodnuté prímerie a blokujú evakuačné autobusy, uviedla ukrajinská vicepremiérka Vereščuková.

Kyjev 13. apríla (TASR) - V ukrajinskom meste Mariupol stále čaká na evakuáciu viac ako 100.000 ľudí, uviedol v stredu miestny starosta Vadym Bojčenko. Ukrajinská vicepremiérka Iryna Vereščuková však medzičasom avizovala, že v priebehu stredy humanitárne koridory otvorené nebudú. TASR tieto informácie prevzala z denníka The Guardian.

Ruské vojská totiž porušujú dohodnuté prímerie a blokujú evakuačné autobusy, uviedla Vereščuková prostredníctvom aplikácie Telegram s tým, že ukrajinské úrady pracujú na tom, aby boli humanitárne koridory čo najskôr opäť otvorené.

Z ukrajinských miest bolo podľa Vereščukovej cez humanitárne koridory počas pondelka evakuovaných 4354 ľudí. V pondelok sa zároveň objavili nepotvrdené správy, podľa ktorých boli v obkľúčenom prístavnom meste Mariupol na juhu Ukrajiny použité chemické zbrane.