Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Útok na Ukrajinu

V Sumskej oblasti majú fungovať humanitárne koridory zo štyroch miest

Žena vyzerá z okna svojho zničeného bytu po útoku ruskej armády v Kyjeve počas 19. dňa ruskej invázie na Ukrajinu v pondelok 14. marca 2022. Foto: TASR / AP

Tamojší gubernátor povedal, že trasy pre evakuáciu civilistov z miest Sumy, Konotop, Trosťanec a Lebedyn majú byť otvorené od 09.00 do 21.00 h miestneho času (08.00 – 20.00 h SEČ).

Kyjev 15. marca (TASR) - Humanitárne koridory majú v utorok fungovať v štyroch mestách Sumskej oblasti na severovýchode Ukrajiny. S odvolaním sa na vyjadrenie tamojšieho gubernátora Dmytra Žyvyckého o tom informovala stanica BBC.

Žyvyckyj prostredníctvom aplikácie Telegram povedal, že trasy pre evakuáciu civilistov z miest Sumy, Konotop, Trosťanec a Lebedyn majú byť otvorené od 09.00 do 21.00 h miestneho času (08.00 – 20.00 h SEČ).

Administratívne územie Sumská oblasť, ležiace neďaleko ruských hraníc, bolo v ostatnom čase vystavené intenzívnemu ostreľovaniu, pričom z neho od začiatku ruskej invázie na Ukrajine prichádzajú správy o prerušení dodávok pitnej vody či elektrickej energie.