Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Útok na Ukrajinu

Zelenskyj v stredu vystúpi na pôde amerického Kongresu

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Ukrajinský prezident počas nedávneho telefonického rozhovoru amerického prezidenta Joea Bidena požiadal, aby USA voči Rusku zaviedli ďalšie sankcie.

Washington 14. marca (TASR) - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu prostredníctvom videokonferencie vystúpi pred členmi oboch komôr amerického Kongresu. TASR o tom informuje na základe správy stanice CNN.

CNN správu o Zelenského vystúpení v Kongrese získala od predsedníčky americkej Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiovej a lídra demokratickej väčšiny v Senáte Chucka Schumera. Ukrajinský prezident sa podľa nich prihovorí obom komorám Kongresu v stredu o 9.00 h miestneho času (14.00 h SEČ). Obaja zároveň potvrdili podporu USA pre Ukrajinu, ktorá čelí ruskej invázii.

Kongres Spojených štátov schválil vo štvrtok (10. marca) federálny rozpočet, ktorého súčasťou je aj finančná pomoc pre Ukrajinu a amerických spojencov v Európe v objeme 13,6 miliardy dolárov.

Zelenskyj počas nedávneho telefonického rozhovoru amerického prezidenta Joea Bidena požiadal, aby USA voči Rusku zaviedli ďalšie sankcie, píše CNN.