Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Útulkovo

Po pol roku na úteku sa v Nemecku podarilo odchytiť kenguru Skippyho

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Skippy utiekol na Silvestra z pozemku v okrese Ludwigslust-Parchim v spolkovej krajine Meklenbursko-Predpomoransko na severovýchode Nemecka.

Berlín 10. júla (TASR) – Kengura Skippy, ktorá počas osláv príchodu Nového roka utiekla v Nemecku od svojho majiteľa, sa po viac než siedmich mesiacoch strávených na úteku vráti k svojmu majiteľovi. TASR informuje na základe správy agentúry UPI zverejnenej v utorok.

Skippy utiekol na Silvestra z pozemku v okrese Ludwigslust-Parchim v spolkovej krajine Meklenbursko-Predpomoransko na severovýchode Nemecka. Od svojho úteku bol mnohokrát spozorovaný, pokusom o odchyt však úspešne odolával.

Podľa polície sa Skippyho podarilo chytiť obyvateľovi obce Lüdersdorf ležiacej v okrese Nordwestmecklenburg v spolkovej krajine Meklenbursko-Predpomoransko približne 80 kilometrov od miesta, kde býva jeho majiteľ. Kengura na prevoz domov čaká v konskej stajni obyvateľa, ktorý ho odchytil.

Kengury sú vačkovce pôvodom z Austrálie a Novej Guiney. Vyznačujú sa silnými zadnými končatinami, ktoré im slúžia na pohyb, niektoré druhy dokážu dosiahnuť rýchlosť až 50 kilometrov za hodinu. Rovnováhu udržiavajú pomocou svalnatého chvosta. Pohybovať sa však vedia iba smerom vpred a nedokážu cúvať. Kengury sú bylinožravé a majú viac žalúdkov, dokážu preto stráviť aj ťažšie stráviteľné rastliny a prežiť aj v menej zarastených oblastiach.