Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Zahraničie

Amerického občana Woodlanda odsúdili za drogový trestný čin

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V Rusku v súčasnosti zadržiavajú viacero amerických občanov, pripomína AP. Moskva ich údajne využíva pri vyjednávaní o výmenách väzňov.

Moskva 4. júla (TASR) - Súd v Moskve vo štvrtok udelil americkému občanovi Robertovi Woodlandovi trest 12 a pol roka odňatia slobody za nezákonné obchodovanie s drogami, informuje TASR podľa agentúr AP a Reuters.

Woodlanda uznali za vinného z pokusu o prevoz veľkého množstva nezákonných drog v rámci organizovanej skupiny. Mužov právnik pre Reuters uviedol, že jeho klient čiastočne priznal vinu.

Woodlanda v Rusku zadržali v januári tohto roka. Následne ho obvinili z nezákonného obchodovania s drogami. Ruské médiá, na ktoré sa AP odvoláva, informovali, že jeho meno sa zhoduje s americkým občanom, ktorý v roku 2020 uviedol, že sa narodil v roku 1991 v ruskom Permskom kraji a vo veku dvoch rokov si ho adoptoval americký pár.

V Rusku v súčasnosti zadržiavajú viacero amerických občanov, pripomína AP. Moskva ich údajne využíva pri vyjednávaní o výmenách väzňov, dodáva táto agentúra.