Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 3. október 2024Meniny má Stela
< sekcia Zahraničie

Američania zadržali osobu v súvislosti smrti herca Matthewa Perryho

Na archívnej snímke sa Matthew Perry objavil na premiére filmu „Ride“ v Los Angeles 28. apríla 2015. Foto: TASR

Preslávil úlohou Chandlera Binga v seriáli Priatelia, zomrel 28. októbra 2023 vo veku 54 rokov na akútne účinky ketamínu.

Los Angeles 15. augusta (TASR) - V súvislosti s minuloročnou smrťou herca Matthewa Perryho zatkli americké úrady najmenej jednu osobu, uviedol vo štvrtok pre agentúru AP zdroj blízky vyšetrovaniu. Portál TMZ píše o viacerých zatknutých vrátane jedného lekára a niekoľkých dílerov, informuje TASR.

Matthew Perry, ktorý sa preslávil úlohou Chandlera Binga v seriáli Priatelia, zomrel 28. októbra 2023 vo veku 54 rokov na akútne účinky ketamínu. Vyšetrovanie podľa informácií agentúry AFP súvisí s tým, ako sa bývalý herec dostal k tejto látke. Úrady plánujú v priebehu štvrtka tlačovú konferenciu v Los Angeles, na ktorej oznámia podrobnosti prípadu.

Polícia ešte v máji uviedla, že spolupracuje s úradom pre kontrolu liečiv a poštovou inšpekčnou službou na vyšetrovaní, prečo mal Perry v tele také množstvo anestetika.

Ketamín zaznamenal v posledných rokoch obrovský nárast používania ako liek na liečbu depresie, úzkosti a bolesti, pripomína AP. Ľudia blízki Perrymu vyšetrovateľom povedali, že podstupoval infúznu liečbu práve touto látkou. Na základe pitvy sa zistilo, že v jeho krvi bola v množstve, ktoré sa používa pri celkovej anestézii počas operácie.

Súdny lekár však uviedol, že Perry dostal v rámci liečby ketamín naposledy približne týždeň a pol pred svojou smrťou a látka sa zvyčajne metabolizuje v priebehu niekoľkých hodín. Preto táto dávka nemohla byť príčinou jeho smrti.

Perry roky bojoval so závislosťou, ktorá sa začala už počas jeho pôsobenia v seriáli Priatelia, keď sa stal jednou z najväčších televíznych hviezd svojej generácie.