Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Zahraničie

Babiš: Nepochyboval som, že spor o evidenciu vo zväzkoch ŠtB vyhrám

Na archívnej snímke Andrej Babiš. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Slovenské ministerstvo vnútra v pondelok oznámilo, že uzavrelo zmier so žalobcom Andrejom Babišom v spore o ochranu osobnosti týkajúcom sa neoprávnenej evidencie vo zväzkoch bývalej ŠtB.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Praha 21. októbra (TASR) - Nikdy som nepochyboval, že spor vyhrám, ospravedlnenie od politických súperov nečakám. V reakcii na pondelkové rozhodnutie slovenského ministerstva vnútra, ktoré uznalo, že predseda hnutia ANO Andrej Babiš bol vo zväzkoch Štátnej bezpečnosti (ŠtB) evidovaný neoprávnene, to český expremiér uviedol pre agentúru TASR.

"Nikdy som nepochyboval, že ten spor vyhrám, preto som povedal, že sa budem súdiť pokojne do konca života. Nikdy som s ŠtB nespolupracoval, neexistuje ani nemôže existovať jediný dôkaz, ktorý by dokazoval niečo iné, a preto som aj štyrikrát vyhral súd," reagoval Babiš. Podľa svojich slov je rád, že roky trvajúci spor sa definitívne skončil.

"Dvanásť rokov ma to zásadne poškodzovalo, zneužívali to moji politickí súperi a urážali ma. Ospravedlnenie neočakávam, na to nebudú mať odvahu," dodal predseda českého opozičného hnutia ANO.



Slovenské ministerstvo vnútra v pondelok oznámilo, že uzavrelo zmier so žalobcom Andrejom Babišom v spore o ochranu osobnosti týkajúcom sa neoprávnenej evidencie vo zväzkoch bývalej ŠtB. Uznalo, že bývalý český premiér bol neoprávnene evidovaný ako agent ŠtB pod krycím menom "Bureš" a že vedome s ŠtB nespolupracoval.

(spravodajkyňa TASR Barbora Vizváryová)